انواع رنگ های پودری:
رنگ های پودری چرمی
این نوع رنگها با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا و استفاده از مواد درجه یک و با کیفیت دارای کدهای رنگ زیاد و زیبا هستند.
این پوشش ها دارای سطحی ناصاف هستند و در دو گروه اصلی هستند:
گروه اول : پوشش هایی که یک رنگ زمینه و یک رنگ ثانویه بصورت رگه رگه برای رنگ زمینه دارند.
گروه دوم : یک رنگ بوده و مانند یک سطح فلزی ضربه خورده و ناصاف هستند از این پوشش ها به دلیل دارا بودن سطحی ناصاف و تنوع رنگی و ظاهری، می توان از آن برروی سطوحی که دارای مشکلاتی مانند جوشکاری است و سطحی ناهموار دارد استفاده نمود.
این پوشش ها با ضخامت بالاتر از حد معمول ساخته می شوند در نتیجه دارای مقاومت های مکانیکی کمتری هستند بنابراین برای سطوحی که نیاز به مقاومت های مکانیکی بالایی دارند مناسب نیستند. بیشتر جنبه تزئینی دارند و اگر در معرض اشعه مستقیم خورشید و یا حرارت بسیار بالا و مواد شیمیایی مضر باشند ممکن است پدیده گچی شدن برروی سطح دیده شود، توصیه می شود از یک لاک مناسب برروی پوشش استفاده شود.
رنگ های پودری اپوکسی پلی استر(هیبریدی)
پوشش های پودری اپوکسی پلی استر(هیبریدی)در کنار زیبایی ظاهری دارای خواص شمیایی و مکانیکی بسیار خوبی نیز هستند. از مزایای این نوع می توان سطح عالی، خواص شمیایی و مکانیکی ایده آل، دوام در برابر حرارت کوره های پخت، طیف های متنوع، براقی های مختلف و قیمت مناسب را نام برد.به دلیل عوامل نامبرده این رنگ ها در سراسر دنیا پرمصرف ترین رنگ ها هستند.
رنگ پودری صاف
این نوع از رنگ های پودری در اکثر صنایع مانند سرمایشی و گرمایشی، پروفیل آلومینیوم، لوازم خانگی، قطعات خودرو و … کاربرد دارند. در واقع میتوان گفت رنگهای پودری صاف در زمینههای رنگآمیزی محصولات صنعتی و تزیینی اصلیترین و پرکاربردترین گروه در بین رنگهای پودری هستند.
رنگهای پودری چکشی
این نوع از رنگهای پودری به دلیل پوشش کامل درزها و ناهمواریهای سطح، بهترین نمونه برای رنگآمیزی سطوح ناصاف هستند. در استفاده از رنگهای پودری چکشی باید در نظر داشت که این مدل رنگها برای قطعاتی مناسب است که در معرض رطوبت هوا قرار نگیرند. همچنین برای پوشش قطعات تزیینی هم از همین مدل از رنگ استفاده میشود. موارد استفاده رنگ چکشی در صنعت ساختمان و دربهای ضد سرقت، نردههای آهنی، مبلمان فلزی، تابلوهای برق فضای داخلی و لوازم خانگی است.
توصیه میشود جهت دوام بیشتر این رنگها، بعد از پخت بر روی آنها از پوشش محافظتی لاک استفاده شود. دو ویژگی این رنگ که اهمیت زیادی دارد این است که این مدل از رنگ ضخامت مناسبی (بالای ۸۰ میکرون) دارد و در زمان آغاز فرایند پخت شوک حرارتی دریافت میکند.
رنگ پودری سنبادهای
- سنبادهای زبرِ درشت
- سنبادهای زبرِ ریز
به دلیل ضخامت کمتر رنگ سنبادهای ریز، سطوحی که با این رنگ پوشش داده میشود ضخامت کمتر و مقاومت مکانیکی بهتری دارند. این نوع از رنگها در ساخت مبلمان فلزی، کامپیوتر و تجهیزات برقی کاربرد دارند.
رنگهای پودری چروک
این مدل بر روی سطح رنگآمیزی شده رگههای خاصی ایجاد میکند. رنگهای چروک شامل ۲ گروه رنگ صاف و برجسته می باشند صنعت ساختمان، لوازم خانگی، ظروف تفلون، بخاری و صنایع روشنایی از جمله موارد کاربرد رنگهای پودری چروک هستند.
رنگهای دکورال
در این نوع، بعد از اینکه رنگ در کوره پخته شد با استفاده از دستگاههای خاص، فیلم، کاغذ یا … طرح مورد نظر بر روی قطعه ایجاد میشود. رنگهای دکورال با درجه براقی مختلف و در دستهبندی رنگهای صاف و سنبادهای تولید میشوند.
رنگهای پودری دکورال در کابینت آشپزخانه و صنایع پروفیل آلومینیوم کاربرد دارند.
رنگهای پودری ورنی (ترنسپرنت)
این نوع از رنگ ها، در واقع یک لایه بیرنگ و در برخی موارد رنگی هستند که جهت افزایش براقی و مقاومت سطح استفاده می شود. بیشتر کاربرد تزئینی و زیبایی دارد. چراغ خودرو، مبلمان فلزی و ظروف تفلون مواردی هستند که بیشترین کاربرد رنگ ورنی در آنها دیده میشود.
رنگ پودری متالیک
این نوع از رنگها بیشتر در صنایع فلزی دکوراتیو کاربرد دارند. عدم ایجاد گردوغبار، قابلیت بازیافت، ثبات رنگ بالا، خواص مکانیکی مطلوب، ثبات رنگ بعد از بازیافت و استفاده مجدد، چسبندگی بالا، از جمله ویژگیهای رنگ پودری متالیک است. این رنگها عمدتاً در صنایع فلزی دکوراتیو کاربرد دارند.
رنگهای پودری از نظر میزان براق بودن هم انواع مختلفی دارند که دستهبندی آنها شامل موارد رنگهای مات، نیمه مات، سوپر مات، رنگهای براق، نیمه براق و رنگهای سوپر براق میشود.
مراحل اجرای رنگ پودری:
ویدئو 1: مراحل اجرای رنگ پودری
رنگ های کوره ای در فرآیندی چند مرحله ای اجرا می شوند: ابتدا شستشوی قطعات و سپس وارد مرحله رنگ آمیزی می شوند. در این مرحله در صورت استفاده از رنگ کوره ای پودری، قطعات در کابین پاشش قرار گرفته و به وسیله تفنگ الکترواستاتیک رنگ بر روی قطعات پاشیده می شود. سپس قطعات رنگ شده برای خشک شدن وارد کوره با دمای 180 تا 200 درجه سانتی گراد شده و در مدت 20 دقیقه خشک می شوند.
معایب رنگ پودری:
مشکلات تولیدی و اجرایی رنگ پودری
عدم امکان دست یابی به ضخامت های بسیار نازک
عدم امکان اعمال بر روی قطعات بزرگ مانند کشتی ها ...
محدودیت مکانیسم خشک شدن رنگ به روش کوره
رنگ پودری تنها جهت پوشش فلزات قابل استفاده است
مزایای رنگ پودری:
بدون حلال و دوستدار محیط زیست
خطر آتش سوزی بسیار پایین
امکان دست یابی به ضخامت بالا بدون شره
برگشت پذیر و پرت بسیار پایین رنگ
خواص فیزیکی مکانیکی عالی
خواص ظاهری متنوع و مناسب
بیشتر بخوانید: