تولید مقاطع آلومینیومی
تولید مقاطع آلومینیومی فرآیندی است که از طریق روش اکستروژن انجام میشود و چند مرحله دارد. در روند تولید مقاطع، کیفیت پروفیل آلومینیوم بسیار مهم است که به کیفیت مواد اولیه بستگی دارد و از مهم ترین عوامل برای تولید مقاطع محسوب می شود.
به صورت خلاصه مراحل تولید مقاطع آلومینیومی به صورت زیر است که در ادامه به صورت کامل آن ها را توضیح می دهیم:
طراحی و تولید قالب پروفیل آلومینیوم
پیش گرم کردن بیلت آلومینیوم
چرب کردن بیلت آلومینیومی
اکسترود و تولید پروفیل آلومینیوم
خنک کردن کردن و تاب گیری پروفیل آلومینیوم تولید شده
مقاطع آلومینیوم چیست؟
مقاطع آلومینیوم در سه شکل جامد، نیمه توخالی و توخالی تولید میشوند که از آلومینیوم ساخته شده و در ساخت بسیاری از چیزهایی که در اطراف خود میبینیم مانند انواع لوازم خانگی، ماشین آلات و ... استفاده میشود.
برای اطلاعات بیشتر درباره مقاطع آلومینیوم و کاربر و مزایای آن مقاله مقاطع آلومینیوم چیست را مطالعه کنید.
مراحل تولید مقاطع پروفیل آلومینیوم
طراحی و تولید قالب پروفیل آلومینیوم
در ابتدای کار جهت تولید پروفیل آلومینیوم باید قالبی طراحی و ساخته شود زیرا برای اکسترود آلومینیوم نیازمند قالب هستیم. قالب به لحاظ دقت در ابعاد و طراحی مناسب ، استحکام و طول عمر نقش بسزایی در کیفیت پروفیل آلومینیوم تولید شده دارد. موارد یاد شده علاوه بر تاثیر گذاری در کیفیت پروفیل آلومینیوم در قیمت تمام شده پروفیل نیز تاثیر گذارند.
پیش گرم کردن بیلت آلومینیوم
برای شکل دهی آلومینیوم از عملیات اکستروژن استفاده می شود. اکستروژن دارای روش هایی مانند: سرد، گرم و مستقیم است که پرکاربرد ترین و ساده ترین آن روش مستقیم است. اگر بخواهیم تعریفی کلی از عملیات اکستروژن داشته باشیم باید بگوییم اکستروژن فرآیندی است که توسط آن بیلت های آلومینیوم تحت فشار از داخل قالب با شکلی خاص عبور کرده و سطح مقطعی را تولید می کنند. برای تولید پروفیل آلومینیوم نیاز به پیش گرم کردن بیلت های آلومینیوم داریم بنابراین بیلت های آلومینیومی مورد استفاده را در دمایی بین ۵۰۰ – ۴۵۰ درجه سانتی گراد پیش گرم می کنیم. پیش گرم کردن بیلت های آلومینیومی از این جهت حائز اهمیت است که در دمای 500-450 درجه سانتی گراد جریان تنش در آلیاژ آلومینیوم بسیار کم و پائین می باشد.
چرب کردن بیلت آلومینیومی
بعد از اتمام عملیات پیش گرم کردن بیلت های آلومینیومی آن ها را درون دستگاه قرار می دهند و بیلت به وسیله لودر به داخل سنبه پرس یا همان رام رانده و بیلت توسط دوده یا چربی مخصوص چرب می شود . این کار به این دلیل انجام می شود که از چسبیدن بیلت به قالب جلوگیری شود.
پس از این مرحله دامی پشت بیلت قرار می گیرد و رام توسط نیروی سیلندرهای هیدرولیکی روی بیلت فشار وارد می کند فشار وارد شده باعث افزایش دما می شود و در نتیجه مواد نیمه مذاب و خمیری مانند از داخل قالب عبور می کنند و شکل پروفیل را تشکیل می دهند. لازم است بیلت ها به صورت دستی و یا اتوماتیک بیرون کشیده شوند زیرا این عمل باعث کاهش فشار شده و نقش بسزایی در تولید پروفیل آلومینیوم مطلوب دارد.
خنک کردن کردن و تاب گیری پروفیل آلومینیوم تولید شده
پروفیل تولید شده پس از گذراندن مرحله اکسترود به میز خنک کننده انتقال داده می شود و پس از خنک شدن پروفیل ها نوبت به تاب گیری آن ها می رسد که این عمل با انتقال پروفیل های آلومینیوم بر روی میز مخصوصی به نام استریج انجام می شود. این عمل برای رساندن پروفیل ها به استاندارد هایی چون صافی و یکنواختی انجام می شود.
نکات تولید پروفیل آلومینیوم
هر بیلت دارای بخشی به نام ته بیلت می باشد. ته بیلت شامل 6 تا 8 درصد طول انتهای بیلت است که قابل استفاده نیست و مورد استفاده قرار نمی گیرد.
برای اینکه محدودیتی در تولید پروفیل آلومینیوم به طول دلخواه وجود نداشته باشد و حتی بتوان پروفیلی با طول بسیار زیاد ساخت پس از اتمام یک بیلت ، بیلت های بعدی به طور متوالی درون دستگاه قرار می گیرند.
کاهش ضایعات تا حد ممکن اهمیت بالایی در تولید دارد ، برای کاهش ضایعات تولید باید در تمامی مراحل تولید دما ، فشار و سرعت را به طور دقیق کنترل کرد و این سه متغیر را در حد لازم و صحیح خودشان نگه داشت. . پیچیدگی روابط بین این سه متغیر سبب تفاوت تلورانس میزان سختی پروفیل های تولید شده ، است.
آلوم فرم با داشتن بیش از 40 سال تجربه در زمینه تولید مقاطع پروفیل آلومینیوم و داشتن ماشین آلات پیشرفته و واحد های مختلف با استاندارد، با کیفیت ترین پروفیل آلومینیوم در مقاطع مختلف را در اختیار مشتریان قرار میدهد.
واحد سفارش و فروش کارخانه شرکت آلوم فرم
برای مشاوره ، سفارش و استعلام قیمت پروفیل آلومینیوم با واحد فروش کارخانه لطفا تماس بگیرید
شماره های تماس : 09122645327 __ 09123794374