طراحی پروفیل آلومینیوم
آلوم فرم مفتخر است که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم در کشور بوده و پروفیلهای متنوع و با کیفیتی که توسط یک تیم متخصص طراحی و تولید شده است را در اختیار عموم قرار میدهد.
تیم متخصص آلوم فرم، دانش کافی را مورد عواملی که نقش کلیدی در طراحی پروفیلهای آلومینیوم و قالب های اکستروژن را دارند، داشته و در تولید و طراحی زیباترین و متنوع ترین پروفیل ها از آنها استفاده مینمایند.
متخصصان آلوم فرم به تمام ویژگیهای فلز آلومینیوم اشراف داشته و خصوصیات منحصر به فرد این فلز را میشناسند و با در نظر گرفتن آنها و انتخاب کردن یک آلیاژ مناسب، طرح های زیبایی را طراحی کرده و اجرا میکنند. نا گفته نماند تمام طراحی های انجام شده، قابل اجرا نیستند چون اکسترود آلومینیوم یک فرآیند بسیار پیچیده میباشد.
ویژگیهای پروفیل های آلومینیوم چیست؟
از پروفیل آلومینیوم بخاطر ویژکی های خاص و منحصر به فرد فلز آلومینیوم، در صنایع مختلف مانند ساخت و تولید انواع درب ها و پنجره هاو ... استفاده می شود. ویژگی هایی که باعث شده تا از این فلز در صنایع مختلف استفاده شود عبارتند از؛
- سبک و کم وزن است
- مقاومتی بالا در برابر زنگ زدگی دارد
- با وجود ویژگی های خاصش، قیمت پایینی دارد.
- به رنگ آمیزی احتیاجی ندارند.
- بسیار مقاوم بوده و عمری طولانی دارد.
- به خاطر انعطاف پذیر بالایی که دارد می توان در اشکال هندسی متنوع آن را تولید کرد.
- به خاطر استحکامی که دارد، نگهداری از آن آسان است.
علاوه بر تمام ویژگی هایی که گفته شد، پروفیل آلومینیوم، بیشتر به خاطر زیبایی خاصی که به پرده های زبرا می بخشد، در این نوع پرده ها استفاده میگردد.
طراحی قالب اکستروژن برای تولید پروفیل آلومینیوم
قالب های اکستروژن دو حالت دارند یا صاف هستند با پروفیل های مسطح و جامد یا اینکه توخالی اند و اشکال متفاوتی را می توان با آن ها طراحی نمود.
تیم متخصص شرکت آلوم فرم با افتخار اعلام می کند که توانایی تولید هر دو نوع قالب اکستروژن داشته و می تواند قالب های متفاوت در شکل ها و اندازه های مختلف را تولید و اجرا کند.
از این قالب ها برای ساخت پروفیل های آلومینیومی استفاده می گردد به این صورت که خمیر حاصل از ذوب آلومینیوم را از قالب اکستروژن عبور می دهند تا شکل قالب را به خود بگیرد. بنابراین برای ساخت پروفیل های متنوع تنها کافیست قالب های متفاوت و زیبایی طراحی و تولید گردد.
شرکت آلوم فرم، توانسته موقعیت خودش را در بین رقبایش، با ارائه خدمات ارزنده و همچنین تولید انواع متنوع پروفیل های آلومینیومی ارتقا ببخشد و خود را به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های ساخت آلومینیوم و محصولات آلومینیومی، معرفی نماید.
طراحی قالبهای اکستروژن پروفیل آلومینیوم
اینکه محل حفره در کجای پروفیل باشد، یکی از عمده ترین مسائلی است که هنگام طراحی قالب اکستروژن با آن مواجه می شویم. مسئله دیگر مرکز ثقل مقطع می باشد. به جایی که سرعت فلوی در آن بیشتر از نقاط دیگر است مقطع ثقل می گویند. این مقطع باید تا حد امکان نزدیک به کناره های قالب در نظر گرفته شود. به این ترتیب یک مقطع منظم خواهیم داشت که محور تقارن آن، بر مرکز قالب منطبق خواهد بود.
گاهی نیز پیش می آید مشتری یک قالب طراحی شده با جزییات منحصر به فردی را برای تولید ارائه می دهد که
در آن سه عامل حفره ها، ضخامت ها و زبانه ها متفاوت از هم می باشند.
موضوع دیگر رفتار فلز آلومینیوم است که بر حسب نوع آلیاژ به کار رفته در آن، محدودیت هایی در طراحی قالب ایجاد می نماید. اگر بخواهیم یک مثال کوچک برای این محدودیت بیان کنیم عرض دهانه خروجی بر روی طراحی قالب پرس اکستروژن، است که در ساخت قالب تاثیر گذار می باشد.
با وجود تمام این محدودیت ها باز هم شرکت آلوم فرم با داشتن تیم متخصص و حرفه ایی خود، تلاش دارد تا در جهت ساخت و تولید پروفیل های متنوع تر اقدام کرده و دست به طراحی مقاطع مختلف آلومینیومی بزند.
شرکت آلوم فرم، با ایجاد این تنوع در قالب بندی پروفیل ها، نیاز های مشتریانش را رفع کرده و رضایت و اعتماد آن ها را کسب می نماید تا مقاطعی بسازد که در آن تمام جوانب سنجیده و تمام نکات طراحی حرفه ایی رعایت شده باشد.
ساده کردن طراحی پروفیل آلومینیوم با مقطع دایرهای
اگر نکات طراحی تخصصی پروفیل ها را در تولید رعایت شود، علاوه بر کاهش هزینه های ساخت باعث سرعت بخشیدن به عملیات اکستروژن در مقاطع دایره ایی شکل می گردد. حتی برای راحتی کار مقطع را، بخصوص در مقاطع دایره ایی شکل پیچیده، به چند قسمت تقسیم می کنند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، این عمل را بر روی یک پروفیل با سطح مقطع دایره ایی شکل انجام داده اند.
نکات مهم در طراحی پروفیل های آلومینیومی
برای داشتن یک طراحی خوب با آلومینیوم برخی نکات باید رعایت شوند که عبارتند از؛
- در طراحی از یک دیواره اتکا استفاده شود.
- کمترین حفره ها و فضاهای بسته در طراحی وجود داشته باشد.
هرچه تعداد این حفره ها کمتر باشد هزینه نهایی پروفیل ساخته شده کمتر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.
3.تقارن در آن تا آخرین حد ممکن رعایت شده باشد و از طراحی اشکال نا متقارن پرهیز شود.
باید دقت کنیم ضخامت دیواره های آن ها یکنواخت باشند.
4.در طراحی پروفیل آلومینیوم از شیارها و تو رفتگی متعددی استفاده شود.
طراحی و ساخت شیار در بین حفره ها، کمک می کند تا اجزای پروفیل آلومینیوم بهتر در کنار هم قرار گرفته و چفت شوند.
5.از طراحی هرگونه تیزی در گوشه های پروفیل خودداری شود.
نکته آخر اینکه اگر در تولید و طراحی پروفیل های آلومینیومی از طراحی های اصولی و مهندسی های های تخصصی استفاده شود، هزینه تولید و ساخت پروفیل ها به حداقل قیمت ها، نزدیک می شود.
برای مثال یک پروفیل آلومینیوم را با شیارها و تو رفتگی های متعدد که ضخامت دیواره های آن ها یکنواخت است را در نظر بگیرید. می بینید که با رعایت نکات مهندسی در طراحی یک پروفیل، محصولی با کاربرد بیشتر و هزینه کمتر خواهیم داشت.